We zijn onderweg naar Glasgow!

6 t/m 29 oktober 2021

Vanuit Groningen lopen we naar Glasgow, waar de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties plaatsvindt. Deze editie is cruciaal.

Het jaar 2030 leek zover weg, maar inmiddels hebben we nog maar 9 jaar om de opwarming van onze aarde onder de 1,5 graden te houden en onze uitstoot naar netto nul te brengen. Op dit moment zien we wereldwijd al wat er gebeurt met een opwarming van ongeveer 1,1 graden. Alleen met een crisisaanpak en een enorme versnelling kunnen we onze planeet leefbaar houden.

let’s accelerate!

Volg ons op de voet via het live-verslag!

Onderweg

Speciale gasten

Iedere dag is er een ander thema en lopen speciale gasten mee

logo The Climate Miles podcast

Luister nu! Podcast

Dagelijks een nieuwe podcast over de urgentie en de oplossingen

Initiatieven

We bezoeken vernieuwende projecten en voorboden van verandering

Loop mee, praat mee

Laat zien en horen dat je ook meer actie wilt! #climatemiles

De route naar Glasgow

Op woensdag 6 oktober gaven we het startschot van The Climate Miles in de Eemshaven. Vanaf daar lopen we naar Groningen en vervolgen we de route via Zwolle, Deventer, Apeldoorn en Utrecht naar Rotterdam. Op maandag 25 oktober stappen we in Rotterdam in de trein naar Edinburgh. Door het mooie Schotse landschap lopen we in 4 dagen naar Glasgow.

Iedereen mag meelopen: voor een dag, een aantal dagen of zelfs de hele maand! We starten en eindigen dagelijks bij een treinstation, waardoor iedereen gemakkelijk kan aan- en afhaken.

DAGEN LOPEN
0
KILOMETERS
0
MEELOPERS TOT NU TOE
0

Volg ons

Instagram

[instagram-feed]

Facebook