Di 12 okt Meppel – Zwolle

Vanaf het station van Meppel lopen we naar de brug Staphorster Grote Stouwe om de oversteek van Drenthe naar Overijssel te maken. Door het laagveen- en veenweidegebied Olde Maten (foto) en Veerslootlanden lopen we naar Hasselt voor de lunchpauze. Vervolgens wandelen we over de dijken langs Zwarte Water naar Zwolle. 

 

Vorige slide
Volgende slide

Programma di 12 okt

08:45  Koffiemoment station Meppel

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij de Stationshuiskamer van station Meppel, waar u koffie/thee (in uw eigen meeneem beker!)  en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt.

09:00 – 09:15 Verzamelen en vertrekken station Meppel

We verzamelen 09:00 uur bij treinstation Meppel tegenover café La Porte en vertrekken stipt om 09:15 uur.

11:00 – 11:30 Koffie & thee bij Reezicht en fotomoment

We gaan samen op de foto bij deze mooie Vakantieboerderij.
Adres: Vakantieboerderij Reezicht, Rechterensweg 8, Rouveen. 

13:00 – 13:45 Lunchpauze bij Onder De Luifel

Adres: Onder de Luifel, Ridderstraat 5, Hasselt.
Als dagloper s.v.p. eigen lunch meenemen! 

16:00 – 16:30 Koffie & thee bij Straatboer

Wanneer wij aankomen bij Straatboer worden wij welkom geheten door wethouder Dorrit de Jong. Wij zullen hier de groene initiatieven van Straatboer bekijken. Wij lopen via de moestuin van de Glen Miller flat naar de James Last flat. Hier zal Christiaan Kuipers, de oprichter, een korte toelichting geven van de doelen van Straatboer.  
Adres: Palestrinalaan, 8031 RL Zwolle.

17:30 Finishmoment treinstation Zwolle

Op station Zwolle krijgen we van de NS iets te drinken en wat (verpakkingsvrij) lekkers aangeboden bij Kiosk spoor 6/7 voordat iedereen kan gaan uitrusten!

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 28 km. Download hier de GPX voor wandelapps.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op over het thema geloof, hoop en klimaatverandering met Mark Woerde. Mark won diverse prijzen, waaronder de VN Vredesmedaille voor zijn project om vriendschap tussen andersgelovigen te bevorderen. Hij heeft bijvoorbeeld de Paus en de Dalai Lama en 20 andere religieuze leiders opgeroepen om een vriendschapsboodschap in te spreken met als doel een vredesoproep.

Mark Woerde

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel Campanile Zwolle of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken. Een suggestie voor een nabijgelegen accommodatie is Thorbecke Canal View in Zwolle.
Adres Hotel Campanile Zwolle: Schuttevaerkade 40, Zwolle.

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief