Over The Climate Miles

Climate Miles 2021

Dit jaar lopen we van Groningen naar Glasgow, in aanloop naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties COP26 die in Glasgow plaatsvindt. Dit is de 26e klimaatconferentie en deze editie heeft meer urgentie dan ooit.

In de aanloop naar COP21 liepen we in 2015 van Utrecht naar Parijs. Daarmee vroegen we aandacht voor de actie die nodig is om de aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Inmiddels is het 6 jaar later en zullen de concrete plannen en acties drastisch bijgesteld moeten worden tijdens COP26, om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 – 2 graden.

De gevolgen van de opwarming zijn nu al wereldwijd overduidelijk zichtbaar: wie dagelijks het nieuws volgt, ziet de ene klimaatnoodtoestand na de andere voorbij komen. In Nederland recent de overstromingen in Limburg. Toch wordt nog steeds de urgentie niet voldoende erkend en zit het neoliberaal marktdenken de vooruitgang steevast in de weg. Want alle oplossingen zijn er nu al. Politici word wakker!

Tijdens deze tweede editie van The Climate Miles roepen we met iedereen die meeloopt op tot een enorme versnelling en crisisaanpak:

Wake up, act now!

Onderweg

Speciale gasten

Iedere dag is er een ander thema en lopen speciale gasten mee

logo The Climate Miles podcast

Podcast

Dagelijks een nieuwe podcast over de urgentie en de oplossingen

Vernieuwende initiatieven

We bezoeken projecten en voorboden van verandering

Loop mee, praat mee

Laat zien en horen dat je ook meer actie wilt! #climatemiles

2015

Een terugblik

In 2015 liepen we van Utrecht naar Parijs, in aanloop naar de klimaatconferentie COP21 van de Verenigde Naties. Ook deze eerste editie van The Climate Miles stond in het teken van de snellere actie die nodig is om klimaatverandering tegen te gaan en de aarde leefbaar te houden.

Tijdens COP21 gingen alle deelnemende landen ermee akkoord om samen te werken om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 2 graden en te streven naar 1,5 graden. Het Parijs Akkoord was een feit. Inmiddels zijn we 6 jaar verder. Tijdens COP26 zullen de doelen en acties drastisch bijgesteld moeten worden, want we koersen nog steeds af op 3 graden opwarming aan het einde van deze eeuw. De urgentie is nog nooit zo hoog geweest.

Terugkijken?

NPO filmde dagelijks The Climate Miles, waarna het iedere avond te volgen was via het TV programma Mijlpalen voor Parijs. Een terugblik vind je ook op de vorige website en op YouTube.

Vorige slide
Volgende slide