Ma 18 okt Otterlo – Lunteren

Op maandag starten we bij de Ericaschool in Otterlo. Hier zal de Schooldakrevolutie vertellen over het initiatief om scholen te verduurzamen.

In Otterlo is geen treinstation, maar vanaf bushalte Otterlo Centrum is het 2 minuten lopen naar de Ericaschool (Kerklaan 1). Iemand van Urgenda zal mensen opvangen bij de bushalte en wijzen naar de school. Er worden meer bussen ingezet wanneer nodig.

We gaan via Valouwe en het Wekeromse Zand naar station Lunteren. Houd er rekening mee dat we tijdens deze route veel door los zand lopen. 

In verband met het regelen van busvervoer: geef je snel op!

Programma ma 18 okt

08:45 Verzamelen Ericaschool en fotomoment

Otterlo heeft geen treinstation, maar we verzamelen om 08:45 uur bij de Ericaschool waar Schooldakrevolutie ons ontvangt. We krijgen koffie & thee aangeboden van de Ericaschool, maar neem je eigen beker mee!
Adres: Kerklaan 1, Otterlo

Vanuit bushalte Otterlo Centrum is het 2 minuten lopen. Bussen die hier rijden zijn: RRReis 108 richting Station Ede-Wageningen; RRReis 105 richting Arnhem CS.

09:15 Vertrek

Na een toelichting vanuit Schooldakrevolutie vertrekken we om stipt 09:15 uur.

11:00 – 11:30 Koffie & thee bij Het Hart

Adres: Woonzorgpark De Hartenberg, Apeldoornseweg 80, Wekerom

13:00 – 13:45 Lunchpauze bij De Lunterse Boer

Adres: Boslaan 87, Lunteren
Als dagloper s.v.p. eigen lunch meenemen! 

15:00 Aankomst Lunteren

De finish van vandaag is bij Basisschool De Sprong van stichting Proominent waar sinds vorige week zonnepanelen op het dak liggen. Stichting Schooldakrevolutie gaat hen in het zonnetje zetten en wethouder Geert Ritsema sluit ook aan. We worden hier ontvangen met een drankje.
Adres: Marterlaan 20, Lunteren

Let op! Vanaf bassisschool De Sprong is het ± 10 minuten lopen naar station Lunteren.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 18 km. Download hier de GPX voor wandelapps.

Podcastgast

Elke ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op. Vandaag is dat met ondernemer Jaap Korteweg, bekend van De Vegetarische Slager. De podcast zal gaan over Those Vegan Cowboys als duurzame ondernemer.

Jaap Korteweg

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hugo de Vries of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken. Een suggestie voor een nabijgelegen accommodatie is Hotel De Werelt.
Adres Hotel Hugo de Vries: Dorpsstraat 13, Lunteren.

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief