Ma 11 okt Hoogeveen – Meppel

In Hoogeveen starten wij het bij Alfa-college. Wij zullen hier onder het genot van een kopje koffie of thee horen over hun circulaire gebouw en diverse circulaire voorbeelden. Vanuit daar wandelen we naar het groene Echten voor onze eerste koffiepauze bij Gasterij de Molenhoeve. Via het heidegebied De Westerbergen wandelen we door het natuurrijke boerenland richting Koekange voor een lunchstop. We vervolgen onze route via het Koekanger Pad en lopen het laatste stuk richting Meppel langs het water. We eindigen deze dag in Meppel bij innovatielab NICE voor een borrel en een hapje.

Vorige slide
Volgende slide

Programma ma 11 okt

08:45 Verzamelen bij Alfa-college

We verzamelen bij het Alfa-college Hoogeveen. Hier krijgen wij koffie en thee tijdens de uitleg over hun circulaire gebouw en presenteren studenten hun duurzame projecten. 
Adres: Voltastraat 33, Hoogeveen. 

09:00 – 09:30 Circulaire verbouwing bij het Alfa-college

Toelichting van het Volta 2020 project, waarbij een volledig circulaire school is gerealiseerd. Dit houdt in dat we concrete voorbeelden zullen zien van de circulaire materialen die er gebruikt zijn. Hierna hervolgen we de route naar Gasterij de Molenhoeve.

10:45 – 11:15 Koffie & thee en fotomoment bij Gasterij de Molenhoeve

Adres: Echtenseweg 15, Hoogeveen. 

13:15 – 14:00 Lunchpauze bij Landgoed Welgelegen

Adres: Prinsesseweg 8, Koekange.
Als dagloper s.v.p. eigen lunch meenemen! 

15:15 – 15:45 Koffie & thee bij Roadhouse De Raket

Vanaf hier loopt Wethouder Van der Haar met ons mee naar Meppel.
Adres: Industrieweg 2, Rogat.

16:45 Wandelen langs eerste all-electric ziekenhuis in aanbouw

We wandelen in Meppel langs het eerste all-electric ziekenhuis van Nederland, waarvan de bouw in december 2021 voltooid is.

17:10 – 18:00 Bezoek aan het innovatielab NICE

Op het einde van de dag verzorgen de studenten bij NICE een hapje en een drankje voor de wandelaars. Er zal een proeverij zijn van verschillende hapjes met o.a. boekweit, insecten, aardbeien. Deze producten worden ons aangeboden door studenten en een lokale boer. Het korte ketens project zal worden toegelicht.                    
Adres NICE: Gasgracht 3, Meppel.

18:10 station Meppel
Bij station Meppel krijgen we nog een koek en City Water aangeboden van de NS bij de Stationshuiskamer. 

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is 25 km. Download hier de GPX voor wandelapps.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met John Kerkhoven, directeur Kalavasta over de grote versnelling en verduurzaming van het energiesysteem.

 

John Kerkhoven

Wie lopen vandaag mee?

Wethouder Jaap van der Haar van de gemeente Meppel en Alex van Oost, directeur NICE.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Urgenda verblijft in City Hotel Meppel. Deze locatie is op deze dag volgeboekt dus wij suggereren om bij een nabijgelegen accommodatie te boeken: Meppel’s Inn of B&B Pakhuis de Branderij in Meppel.
Adres City Hotel Meppel: Dirk Jacobstraat 9, Meppel.
Adres De Poort van Drenthe: Parallelweg 25, Meppel

Een bijzonder leuk initiatief in de provincie Drenthe komt van de Drentse Klimaatcrisis Coalitie. Zij bieden slaapplaatsen aan Climate Miles Wandelaars aan. Interesse? Neem rechtstreeks contact met ze op via drentseklimaatcrisiscoalitie@gmail.com.

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief