Ma 11 okt Hoogeveen – Meppel

In Hoogeveen starten wij het bij Alfa college. Wij zullen hier onder het genot van een kopje horen over hun circulaire gebouw en diverse circulaire voorbeelden. Vanuit daar wandelen we naar het groene Echten voor onze eerste koffiepauze bij Gasterij de Molenhoeve. Via het heidegebied De Westerbergen wandelen we door het natuurrijke boerenland richting Koekange voor een lunchstop. We vervolgen onze route via het Koekanger Pad en lopen het laatste stuk richting Meppel langs het water. We eindigen deze dag in Meppel bij innovatielab NICE voor een borrel en een hapje.

Previous
Next

Programma ma 11 okt

08:45 Verzamelen Alfa College

Wij zullen verzamelen bij het Alfa college Hoogeveen. Hier krijgen wij koffie en thee tijdens de uitleg over hun circulaire initiatieven. 
Adres: Voltastraat 33, Hoogeveen. 

09:00 – 09:30 Circulaire verbouwing bij het Alfa college.

Toelichting van het Volta 2020 project, waarbij een volledig circulaire school is gerealiseerd. Dit houdt in dat we concrete voorbeelden zullen zien van de circulaire materialen die er gebruikt zijn. Hierna hervolgen we de route naar Gasterij de Molenhoeve.

10:45 – 11:15 Koffie & thee en fotomoment bij Gasterij de Molenhoeve

Adres: Echtenseweg 15, Hoogeveen. 

13:30 – 14:15 Lunchpauze bij Landgoed Welgelegen

Adres: Prinsesseweg 8, Koekange.

15:15 – 15:45 Koffie & thee bij Roadhouse De Raket

Vanaf hier loopt Wethouder Van der Haar met ons mee naar Meppel.
Adres: Industrieweg 2, Rogat.

16:45 Wandelen langs eerste all-electric ziekenhuis in aanbouw

We wandelen in Meppel langs het eerste all-electric ziekenhuis van Nederland, waarvan de bouw in december 2021 voltooid is.

17:15 Aankomst bij innovatielab NICE

We sluiten de dag af met een borrel en een hapje bij NICE, maar wandelaars die graag naar huis willen krijgen bij station Meppel nog een kop koffie of thee aangeboden van de NS bij de Stationshuiskamer. Vanuit NICE is het ±10 minuten lopen naar treinstation Meppel. 
Adres NICE: Gasgracht 3, Meppel.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is 25 km. 
Let op: De aankomsttijden en wandelafstanden zijn nog onder voorbehoud.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met John Kerkhoven, directeur Kalavasta over de grote versnelling en verduurzaming van het energiesysteem.

 

JohnKerkhoven

Wie lopen vandaag mee?

Wethouder Jaap van der Haar van de gemeente Meppel en Alex van Oost, directeur NICE.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Urgenda verblijft in City Hotel Meppel en De Poort van Drenthe. Deze locaties zijn op deze dag volgeboekt dus wij suggereren om bij een nabijgelegen accommodatie te boeken: Meppel’s Inn of B&B Pakhuis de Branderij in Meppel.
Adres City Hotel Meppel: Dirk Jacobstraat 9, Meppel.
Adres De Poort van Drenthe: Parallelweg 25, Meppel

Een bijzonder leuk initiatief in de provincie Drenthe komt van de Drentse Klimaatcrisis Coalitie. Zij bieden slaapplaatsen aan Climate Miles Wandelaars aan. Interesse? Neem rechtstreeks contact met ze op via drentseklimaatcrisiscoalitie@gmail.com.

De route

Let op: deze route is een voorlopige route en kan dus nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.