Do 28 okt Falkirk – Cumbernauld

De een na laatste dag en ook een van de langste dagen: op deze dag zullen we van Falkirk naar Cumbernauld lopen. Falkirk is de twintigste stad van Schotland qua grootte en ligt precies op de kruising van Fort and Clyde Canal en de Union Canal. De kanalen dateren van de 18e eeuw en werden tot halverwege de twintigste eeuw gebruikt voor scheepvaart, voornamelijk het vervoeren van steenkool naar Edinburgh en Glasgow.

De natuurlijke omgeving van Falkirk is zeer gevarieerd en heeft een aantal bijzondere flora en fauna en habitats. Interessante habitats zijn bijvoorbeeld de rivieren, kanalen en plaatsen die recentelijk zijn verbeterd voor dieren in het wild, zoals Bonnyfield Nature Park en Abbotshaugh Community Woodland. 

Beeld: falkirkherald.co_.uk
Beeld: Flickr
Previous
Next

Programma

09:00 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur bij het Hotel Metro Ins OYO en vertrekken om 09:15 uur.

11:00 Koffie & thee

The Milk Barn, Glen Farm, Hallglen, Falkirk FK1 3AA, Verenigd Koninkrijk

13:00 Lunchpauze

Locatie n.t.b.

15:30 Koffie & thee

Castlecary House Hotel, Castlecary Road, Castlecary, Cumbernauld, Glasgow G68 0HD, Verenigd Koninkrijk

17:00 Aankomst

Hotel Ibis Glasgow Cumbernauld 

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 29 km.
Let op: De aankomsttijden en wandelafstanden zijn nog onder voorbehoud.

Podcast gast

Elke ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast. Wie dat is op deze dag wordt later bekend gemaakt. 

intro-people

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel Ibis Glasgow Cumbernauld of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken. 

De route

Let op: deze route is een voorlopige route en kan dus nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.