Vr 29 okt Cumbernauld – Glasgow

De laatste dag alweer! En tevens een kortere wandeling, 20 kilometer maar! Deze dag brengt ons van Cumbernauld, een grote stad in North Lanarkshire naar Glasgow, onze eindbestemming. Cumbernauld werd in de oudheid door de Romeinen bezet. Sporen hiervan zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar, bijvoorbeeld in Westerwood en, minder opvallend, ten noorden van de M80, waar de Romeinse legionairs gestationeerd waren en wat later de Auld Cley Road zou worden genoemd. Dit wordt erkend in Cumbernauld Community Park, ook de locatie van Schotlands enige zichtbare Romeinse altaar in de open lucht, in de schaduw van de imposante Carrickstone Water Tower. Er is een groot aantal lokale natuurreservaten en parken die eigendom zijn van en beheerd worden door de North Lanarkshire Council. In 1993 werd Broadwood Loch, een kunstmatig meer, gecreëerd door het Moss Water af te dammen en een waterdicht plastic membraan te gebruiken, en een muur van 6 meter om het water tegen te houden.

Beeld: wikimedia
Beeld: alltrails.com
Vorige slide
Volgende slide

Programma

08:30 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur bij Hotel Ibis Glasgow Cumbernauld en vertrekken om 09:15 uur. Adres van Ibis Hotel: AuchenKilns Park, Cumbernauld.

13:00 Lunchpauze

Nonna’s Kitchen – 126 Cowgate, Kirkintilloch, Glasgow G66 1HF, Verenigd Koninkrijk

15:30 Koffie & thee

Lambhill Stables Cafe & Kitchen, 11 Canal Bank North
Lambhill Bridge, Glasgow G22 6RD, Verenigd Koninkrijk

17:00 Aankomst

Wij hebben hier drie verchillende hotels:

  • Motel One Glasgow: 78-82 Oswald St. Glasgow.
  • Sandyford Lodge: 21 Royal Cres. Glasgow. 
  • Maldron hotel Glasgow city: 50 Renfrew St. Glasgow

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 27km. Downloaden kan hier

Podcastgast

Elke ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast. Wie dat is op deze dag wordt later bekend gemaakt. 

gasten

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel Sandyford Lodge of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken. 

De route

Dit is de route, LET OP, deze is een beetje anders dan hierboven in de google maps