Za 23 okt Gouda – Rotterdam

Dit is de laatste dag dat we flinke stappen maken op Nederlands grondgebied. Uit Gouda vervolgen we onze route langs de dijk richting Capelle aan den IJssel. We lunchen bij de golfbaan in Hitland en vervolgen onze route daarna richting Capelle aan den IJssel. 

Na een lang stuk wandelen op de ‘s Gravenweg worden we verwelkomd met een iconisch uitzicht vanaf de Maasboulevard over de Maas in Rotterdam. We komen aan in BlueCity, een voorbeeldstad voor de circulaire economie.

Foto: wij-wandelen.nl
Foto: havenloods.nl
Previous
Next

Programma za 23 okt

08:45 Koffiemoment

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij station Gouda waar u koffie/thee en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt bij de Kiosk.

09:00 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur bij station Gouda en vertrekken om 09:15 uur.

11:00 – 11:30 Koffie & thee en fotomoment bij Tommm’s Hoekje

Adres: West Ringdijk 1, Moordrecht

13:00 – 13:45 Lunchpauze bij Golfbaan Hitland

Adres: Blaardorpseweg 1, Nieuwerkerk a/d IJssel

16:30 Nederlandse finish bij BlueCity Rotterdam

Markt en borrel met duurzame ondernemers bij BlueCity. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar station Rotterdam Blaak, waar u gemakkelijk de trein kunt pakken om uw reis te vervolgen.
Adres: Maasboulevard 100, Rotterdam

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 24 km.
Let op: De aankomsttijden en wandelafstanden zijn nog onder voorbehoud.

Podcastgast

Elke ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast. Vandaag loopt Marjan samen met Bas Eickhout, klimaatwetenschapper en namens Groenlinks lid van het Europese Parlement.

gasten

Overnachten

Voor deze nacht organiseren wij geen overnachting. Aangezien zondag 24 oktober een rustdag is en we maandag in de middag pas vertrekken vanuit Rotterdam, besluiten veel mensen deze twee nachten thuis te slapen. 

De route

Let op: deze route is een voorlopige route en kan dus nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.