Za 23 okt Gouda – Rotterdam

Dit is de laatste dag dat we flinke stappen maken op Nederlands grondgebied. Uit Gouda vervolgen we onze route langs de dijk richting Capelle aan den IJssel. We lunchen bij de golfbaan in Hitland en vervolgen onze route daarna richting Capelle aan den IJssel. 

Na een lang stuk wandelen op de ’s Gravenweg worden we verwelkomd met een iconisch uitzicht vanaf de Maasboulevard over de Maas in Rotterdam. We komen aan in BlueCity, een voorbeeldstad voor de circulaire economie.

Foto: wij-wandelen.nl
Foto: havenloods.nl
Vorige slide
Volgende slide

Programma za 23 okt

08:45 Koffiemoment

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij station Gouda waar u koffie/thee (in uw eigen meeneembeker!) en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt bij de Kiosk spoor 8/9.

09:00 – 09:15 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur bij station Gouda en vertrekken om 09:15 uur.

11:30 – 12:00 Koffie & thee en fotomoment bij Eetcafe Rustwat

Hier spreken we met twee veenprofessoren Fons Smolders en Leon Lamers over nut en noodzaak van het verhogen van het waterpeil.
Adres: Kortenoord 1, 2911 BD Nieuwerkerk aan den IJssel

13:00 – 13:45 Lunchpauze met gedeputeerde Berend Potjer

Bij HIT eten & drinken houden pauze samen met gedeputeerde Berend Potjer van de provincie Zuid-Holland.
Adres: Blaardorpseweg 1, Nieuwerkerk a/d IJssel (Golfbaan Hitland)
Als dagloper s.v.p. eigen lunch meenemen! 

16:00 Speciaal finishmoment bij BlueCity Rotterdam

We worden ontvangen in de voorbeeldstad voor de circulaire economie. Bij aankomst is er een plastic-dieet markt, een waterbar voor een lekker drankje en borrel met duurzame ondernemers bij BlueCity
Adres: Maasboulevard 100, Rotterdam

16:30 – 17:15 Theatervoorstelling speciaal voor kinderen
Om 16:30 begint de theatervoorstelling “Een Aardig Sprookje” (7+) speciaal voor kinderen over de betoverende kracht van de natuur. Meer hierover lees je op de website van BlueCity. Dit is speciaal voor de Grootouders voor het Klimaat die met hun kleinkind(eren) meelopen. Let op: meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar info@theclimatemiles.nl, anders kun je niet naar binnen!
Adres: Maasboulevard 100, Rotterdam

17:30 Vertrek naar Rotterdam Centraal
Om 17:30 wandelen we van BlueCity naar Rotterdam Centraal Station. Aangezien dit weekend ook de marathon is in Rotterdam, adviseren we mensen via Rotterdam Blaak (10 min lopen vanaf BlueCity) de trein/metro te nemen naar Rotterdam Centraal. Voor degene die wel wil lopen, is dit ook mogelijk.

18:15 Aankomst Rotterdam Centraal
Op Rotterdam Centraal kun je nog een koek en City Water krijgen bij de Stationshal kiosk (boven spoor 14), aangeboden door de NS.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 24 km. Download hier de GPX voor wandelapps.

Podcastgast

Elke ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast. Vandaag loopt Marjan samen met Bas Eickhout, klimaatwetenschapper en namens GroenLinks lid van het Europese Parlement.

Wie lopen er mee?

Deze dag staat in het teken van de Grootouders voor het Klimaat. We vragen zo veel mogelijk grootouders om met hun (klein)kind een stuk mee te lopen, om te laten zien dat klimaatverandering een intergenerationele probleem is. Is 24 km te veel om mee te lopen? Dan kun je bij ons aanhaken vanaf onze lunchpauze bij Golfbaan Hitland. 

Wethouder Both-Verhoeven van de gemeente Goeree-Overflakkee. Bij aankomst bij BlueCity in Rotterdam staan 50 mensen uit Schouwen-Duiveland ons op te wachten die ons persoonlijk de video-clip overhandigen, dat een boodschap betreft aan de wereldleiders in Glasgow COP 26.

Overnachten

Voor deze nacht organiseren wij geen overnachting. Aangezien zondag 24 oktober een rustdag is en we maandag in de middag pas vertrekken vanuit Rotterdam, besluiten veel mensen deze twee nachten thuis te slapen. 

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief