Zo 17 okt Apeldoorn – Otterlo

Op deze dag vertrekken we vanaf station Apeldoorn om het prachtige natuurgebied van de Veluwe door te steken. Deze groene route brengt ons door de Boswachterij Ugchelen-Hoenderloo, via Hoenderloo waar we de Veluwe opgaan. 

Let op! Om door Het Nationale Park De Hoge Veluwe te mogen lopen moeten we een ticket kopen. Meld je dus snel aan zodat we een ticket van €7,50 voor jou kunnen reserveren. Anders kost een los ticket ter plekke €11,50. 

Bij Otterlo verlaten we de Veluwe waar je dit keer met een bus je reis kunt voortzetten, gezien daar geen treinstation is.

Beeld: Nationale Park de Hoge Veluwe
Beeld: Oorlogsmonument Hoenderloo
Beeld: Nationale Park de Hoge Veluwe
Beeld: Klompenpad rotonde
Vorige slide
Volgende slide

Programma zo 17 okt

08:45 Koffie station Apeldoorn

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij de Kiosk van station Apeldoorn waar je koffie/thee (in je eigen meeneembeker!) en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt. 

09:00 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur op het Stationsplein in Apeldoorn en vertrekken om 09:15 uur. Wethouder duurzaamheid Detlev Cziesso is erbij voor een korte toespraak en om ons uit te zwaaien.

11:00 – 11:30 Koffie & thee en toelichting project Meer Bomen Nu

Onze eerste stop maken we bij Bospaviljoen ’t Leesten waar we terecht kunnen onder de parasols op hun terras. Hanneke van Ormondt van Meer Bomen Nu vertelt over de kansen van het verplanten van zaailingen.
Adres: Hoenderloseweg 191, Ugchelen.

13:00 – 13:45 Lunchpauze en fotomoment Heldringskerk

In Hoenderloo gaan we pauzeren bij de mooie Heldringskerk.
Adres: Heldringsweg 11, Hoenderloo.
Als dagloper s.v.p. eigen lunch meenemen! 

14:00 – 16:45 Wandelen door Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Na de lunch gaan we de Hoge Veluwe waar we het laatste stuk van de route gaan afleggen.

Let op! Om door het Park de Hoge Veluwe te mogen lopen moeten we een ticket kopen. Meld je dus snel aan zodat we een ticket van €7,50 voor jou kunnen reserveren. Anders kost een los ticket ter plekke €11,50. 
Adres: Houtkampweg 13, Hoenderloo.
 

15:00 – 15:30 Koffie & thee en kort verhaal Johan Vollenbroek over stikstofproblematiek

The Climate Miles bus staat klaar met iets te drinken ter hoogte van Jachthuis Sint Hubertus in het park.
Adres: Jachthuis Sint Hubertus, Apeldoornseweg 258, Hoenderloo.

17:00 Aankomst bij busstation Otterlo Rotonde

Let op! In Otterlo is er geen treinstation. Je kunt vanaf hier makkelijk de bus 105 (richting Arnhem centraal) of 108 (richting Ede-Wageningen) pakken, die elke 20 minuten rijden.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 25 km. Download hier de GPX voor wandelapps.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast, waarin ze het zullen hebben over zeespiegelstijging en de rol van water. De podcastgast van deze dag is Annemieke Nijhof, directeur Deltares.

Annemieke Nijhof

Meelopers

Vandaag loopt Wouter van Dieren mee, die zich al jaren als journalist en milieu-activist in zet voor een betere toekomst. Johan Vollenbroek loopt ook mee, chemicus die zich inzet voor de verbetering van milieukwaliteit in Nederland en bekend van zijn zaak tegen het Nederlandse stikstofbeleid. Ook Meer Bomen Nu is aanwezig.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Een deel van het Urgenda Team overnacht in Hotel Kruller. Een andere tip is Bed & Breakfast Boerderij de Vinckenhof. Kijk hier snel naar want door de herfstvakantie zijn veel accomodaties al vol.
Adres Hotel Kruller: Dorpsstraat 19, Otterlo.

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Let op: deze route is een voorlopige route en kan dus nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.