Di 26 okt Edinburgh – Livingston

De eerste dag in Schotland! We beginnen in het bruisende Edinburgh, dat door de inwoners liefkozend Auld Reekie (Oude Rokerd) wordt genoemd. Het eerste deel van de route lopen we langs het Union Canal. Terwijl we de stad verlaten zullen we onder andere langs het Harrison Park East en het Prince Charlie aquaduct komen. Daarna lopen we langs de randen van het Pentland Hills regional park, een regionaal park met 9 heuvels van meer dan 500 m en uitzicht op Edinburgh en het omliggende land. De tocht voert ons ook nog langs het pittorekse dorpje Balerno en de Water of Leith, een grote rivier die langs Edinburgh stroomt en uiteindelijk uitmondt in het Firth of Forth estuarium. Aan het einde van de dag zullen we nog langs de Kaimes Hill lopen, waarop nog de restanten van een heuvelfort uit de ijzertijd te zien zijn.

Beeld: ediburgh-flats.com
Beeld: wikipedia
Previous
Next

Programma

09:00 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur bij het treinstation Edinburgh en vertrekken om 09:15 uur.

11:00 Koffie & thee

Coffee Express, 15b, Westside Plaza, Edinburgh EH14 2SW, Verenigd Koninkrijk

13:00 Lunchpauze

The Mill Cafe at St. Josephs, 2 Main St, Balerno EH14 7EH, Verenigd Koninkrijk

15:00 Koffie & thee

Locatie n.t.b.

17:00 Aankomst

Hotel Chainrunner Livington

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 27 km.
Let op: De aankomsttijden en wandelafstanden zijn nog onder voorbehoud.

Podcast gast

Elke ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast. Wie dat is op deze dag wordt later bekend gemaakt. 

intro-people

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel Chainrunner Livington of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken.

De route

Let op: deze route is een voorlopige route en kan dus nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.