Di 19 okt Lunteren – Maarn

Het startpunt van deze dag is station Lunteren en we eindigen bij station Maarn. We openen de dag met wethouder Geert Ritsema. Hij zal samen met o.a. energiecoöperatie Vallei Energie hun initiatief Energie WEB toelichten. Tijdens de route lopen we een gedeelte over de Grebbelinie richting Scherpenzeel. Aan het einde van de tocht komen we door de landgoederen bij Maarsbergen en Maarn.

Woonzorgboerderij
Station Lunteren
Koeien naast het Klompenpad
Ruwinkelseweg
Vorige slide
Volgende slide

Programma di 19 okt

9:00 – 09:15 Vertrek & fotomoment station Lunteren

We verzamelen 09:00 uur bij het treinstation Lunteren en vertrekken om 09:15 uur. We openen de dag met wethouder Geert Ritsema. Hij zal samen met o.a. energiecoöperatie Vallei Energie hun initiatief Energie WEB toelichten.

11:15 – 11:45 Koffie & thee bij Landgoed Ruwinkel

Adres: Ruwinkelseweg 11, Scherpenzeel

11:55 – 12:00 Iets lekkers bij woonzorg Hofstede Ruwinkel

Na de koffiepauze lopen we langs woonzorg Hofstede Ruwinkel, waar het dak volledig bedekt is met zonnepanelen. Hier krijgen we iets lekkers aangeboden door de bewoners aan de voorzijde van de boerderij.
Adres: Ruwinkelseweg 3, Scherpenzeel

13:30 – 14:15 Lunchpauze van Dutch Weed Burger voor iedereen!

The Dutch Weed Burger biedt vandaag aan alle deelnemers heerlijke veganistische hamburgers aan! Dus laat de boterhammen thuis vandaag.
Adres Hoeve de Beek: Brinkkanterweg 23, Woudenberg

15:15 – 15:45 Koffie & thee bij De Weistaar

Energiecoöperatie Heuvelrug Energie en Wethouder Hans Waaldijk van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heten ons welkom in de gemeente.
Adres: Rottegatsteeg 6, Maarsbergen

17:15 Aankomst

Treinstation Maarn

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 24 km. Download hier de GPX voor wandelapps.

Podcastgasten

Urgenda-directeur Marjan Minnesma gaat lopend met Arie Koornneef (directeur ASN Bank) en Caroline van Leenders (transitiemanager RVO) een podcast opnemen over duurzaam bankieren.

Wie lopen vandaag mee?

Vandaag is het energiecoöperatiedag en daarom lopen er verschillende coöperaties mee, zoals EnergieWEB, Heuvelrug Energie en ValleiEnergie.

Henry Mentink van het Veerhuis loopt mee met een kruiwagen Aarde en Liefde, immers klimaat begint bij zorg voor de aarde.

Wethouder Hans Waaldijk van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Annemarie van Doorn, directeur DGBC, lopen ook mee.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel Zonheuvel of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken. 
Adres Hotel Zonheuvel: Amersfoortseweg 98, Doorn

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief