Zo 10 okt Beilen – Hoogeveen

Vanaf station Beilen lopen we naar Spier voor onze eerste kop koffie of thee in de Boslounge, wat aan de grens van het Nationaal Park Dwingelderveld in Zuid-West Drente ligt. Dit is de stilste (en donkerste) plek in Nederland en het grootste heidegebied van West-Europa. We lopen hier doorheen samen met een gids van Natuurmonumenten. Ieder seizoen geeft haar eigen kleuren aan het natuurgebied. In de herfst geven de grassen het gebied een oranjegele gloed, dus waarschijnlijk zien we dat in oktober

Eenmaal uit het Nationaal park is het tijd voor een middagpauze in het dorpje Pesse voordat we doortrekken naar onze eindbestemming: Hoogeveen.

Previous
Next

Programma zo 10 okt

09:00 – 09:15 Vertrek vanaf station Beilen

We verzamelen 09:00 uur op treinstation Beilen en vertrekken om 09:15 uur. Let op: er is op het station geen mogelijkheid om naar het toilet te gaan.

09:45 Lopen langs drijvend zonnepark Beilen

We lopen langs het zonnepark Beilen waar bijna 40.000 zonnepanelen groene stroom opwekken voor een derde van het aantal huishoudens in de gemeente Midden-Drenthe.

11:15 – 11:45 Koffie & thee en fotomoment bij de Boslounge op Dwingelderveld

Hier houden we pauze in het prachtige natuurgebied Dwingelderveld. Samen met een gids besteden we vanaf hier aandacht aan de invloed van klimaatverandering op het natuurgebied.
Adres: Oude Postweg 12, Spier.

13:30 – 14:15 Lunchpauze bij Restaurant Het erfgoed

Adres: Dorpsstraat 5, Pesse.

15:30 – 16:00 Koffie & thee 

Locatie n.t.b. in het Spaarbankbos.

17:00 Aankomst

Bij aankomst op station Hoogeveen kunt u een kop koffie of thee krijgen, aangeboden door de NS bij de Stationshuiskamer.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 24 km.
Let op: De aankomsttijden en wandelafstanden zijn nog onder voorbehoud.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met prof. dr. Heleen de Coninck (een van de hoofdauteurs van het 1,5 graden rapport van het IPCC). Het thema is klimaatwetenschap en de toenemende urgentie. 

HeleenDeConinck

Meelopers

Deze dag lopen mee; Maarten van Poelgeest voorzitter van de tafel gebouwde omgeving van het klimaatakkoord en Kathalijne Buitenweg van Groenlinks.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel Hoogeveen of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken. Een suggestie voor een nabijgelegen accommodatie is B&B De Vijverkamer in Hoogeveen.
Adres Hotel Hoogeveen: Mathijsenstraat 1, Hoogeveen.

Een bijzonder leuk initiatief in de provincie Drenthe komt van de Drentse Klimaatcrisis Coalitie. Zij bieden slaapplaatsen aan Climate Miles Wandelaars aan. Interesse? Neem rechtstreeks contact met ze op via drentseklimaatcrisiscoalitie@gmail.com.

De route

Let op: deze route is een voorlopige route en kan dus nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.