Za 16 okt Deventer – Apeldoorn

Vandaag starten we in het mooie Deventer, waar we de IJssel oversteken en al lopend over de brug kunnen genieten van het uitzicht. Vanuit daar lopen we naar Buitenpost voor de eerste stop. We nemen een noordelijk gelegen route naar Apeldoorn, richting Herenboerderij Wenumseveld, waar duurzaam voedsel wordt geproduceerd. Heel toepasselijk, want het is vandaag Wereldvoedseldag! Hier houden we pauze, vertelt Fabian ons meer over de herenboerderij en voor wie dat wil is er een korte rondleiding. Daarna vervolgen we onze route richting het centrum van Apeldoorn. Nog een laatste stuk tot het station en de etappe zit er op!

Verzamelpunt station Deventer
Rijsterborgherpark
De IJssel
Langs de IJssel
Buitenpost
Wandelpad langs de IJssel
De varkens van Herenboerderij Wenumseveld
Broccoli oogsten op Herenboerderij Wenumseveld
Kassen van Herenboerderij Wenumseveld
Fabian aan het werk op de Herenboerderij
Verzetstrijderspark Apeldoorn
Vorige slide
Volgende slide

Programma za 16 okt

08:45 Koffie station Deventer

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij de Kiosk en de AH To Go op station Deventer waar je koffie/thee (in je eigen meeneembeker!) en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt. Kijk op deze NS watertappuntenkaart op welk station je waterflesjes kunt vullen.

09:00 – 9:15 Vertrek en fotomoment met Caring Farmers

We verzamelen met oprichter Annette Harberink Caring Farmers op Wereldvoedseldag om 09:00 uur aan de centrumzijde van station Deventer. Hier maken we met iedereen een groepsfoto en vertrekken stipt om 09:15 uur.

10:30 – 11:00 Koffie, thee en fruit bij Buitenpost & ontmoeting met Jan Terlouw

Een leuke plek waar ze ‘eten wat ze zelf verbouwen en drinken wat ze zelf brouwen’. Met dank aan gemeente Voorst voor het lokale, biologische fruit. Wethouder Harjo Pinkster en Jan Terlouw lopen vanaf hier een stuk met ons mee.
Adres: Rijksstraatweg 17A, Twello.

13:00 – 13:45 Lunchpauze bij SkyDeck

Adres: De Zanden 167, 7395 PA Teuge (in de hangaar, op vliegveld Teuge). Als dagloper s.v.p. eigen lunch meenemen! 

15:30 – 16:15 Koffie & thee bij Fabian op Herenboerderij Wenumseveld

Met dank aan Wenumhoeve voor de faciliteiten.
Adres: Wenumseveldweg 99, Wenum-Wiesel.

17:30 Aankomst treinstation Apeldoorn

Hier biedt de NS ons een koek en City Water aan om de dag af te sluiten. Kijk op deze NS watertappuntenkaart op welk station je waterflesjes kunt vullen.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 26 km. Hier vind je de GPX van deze dag voor wandel-apps
Let op: de aankomsttijden zijn onder voorbehoud.

Podcastgasten

Elke ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met inspirerende gasten. Vandaag – op Wereldvoedseldag – zijn dat Jeroom Remmers (Directeur Tapp Coalitie) en Imke de Boer (Hoogleraar Dieren & Duurzame voedselsystemen Wageningen Universiteit) die het gaan hebben over voedsel en landbouw van de toekomst. 

Imke de Boer

Meelopers

Het is vandaag Wereldvoedseldag en daarom lopen de Caring Farmers mee. Jan Terlouw zal ook een stuk meelopen vanaf de eerste koffiepauze.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel et le Café de Paris. Hier verblijft de helft van ons team. De andere helft verblijft in Het Oude Kantongerecht, dat op loopafstand ligt, maar deze accommodatie is volgeboekt. Andere suggesties zijn: B&B Sonnenburgh Apeldoorn en Villa Sonnevanck.
Adres Hotel et le Café de Paris: Raadhuisplein 5, Apeldoorn.
Adres Het Oude Kantongerecht: Stationsstraat 168, Apeldoorn.

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief.