Za 9 okt Assen – Beilen

De dag begint in de NS stationshuiskamer op station Assen vanuit waar we op pad gaan richting Beilen. Onderweg komen we langs de strokenteeltpercelen van “Land van Ons”, een coöperatie die samen met 14.000 financierders grond koopt en er op een vernieuwende manier landbouw bedrijft.  

We lunchen bij Eetcafe de Eikenhorst. In het Mummelhuus, het buurthuis van Klatering, krijgen we koffie en thee aangeboden. We eindigen deze dag op het station Beilen na ongeveer 23 kilometer. Marjan Minnesma zal samen met Anneke de Vries, directeur NS stations en lid RvB NS, treinstation Beilen aantrekkelijker en biodiverser maken. 

Kees Sijbenga op het strokenteeltperceel in Hooghalen door initiatief 'Land van Ons'
Koffiepauze bij B&B Kleintje Eleveld
Previous
Next

Programma za 9 okt

08:45 Koffie station Assen

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij station Assen waar u koffie/thee en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt bij de Stationshuiskamer.

09:00 – 09:15 Start station Assen

Om 09:00 uur verzamelen we op het Stationsplein en om stipt 09:15 uur vertrekken we.

10:30 – 11:00  Koffie & thee bij B&B Kleintje

Adres: Eleveld 5, Eleveld 

12:30 – 13:00 Wandelen langs strokenteeltvelden van Land van Ons & fotomoment

Boer Kees Sijbenga laat ons al wandelend de strokenteeltvelden zien die hij namens Land van Ons verbouwt.

13:00 – 13:45 Lunchpauze Eetcafe de Eikenhorst

Adres: Stationsstraat 30, Hooghalen (o.v.b.)

15:15 – 15:45 Koffie & thee bij het Mummelhuus, buurthuis Klateringen
Adres:
Klatering 25, Beilen 

16:45 Aankomst & vergroeningsactie station Beilen met NS directeur Anneke de Vries

Marjan Minnesma zal samen met Anneke de Vries,  directeur NS stations en lid RvB NS, treinstation Beilen aantrekkelijker en biodiverser maken. De Drentse Klimaatcrisis Coalitie biedt ons fris aan op het station. Met dank aan de gemeente Midden-Drenthe die speciaal voor toiletgelegenheden heeft geplaatst.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 23 km.
Let op: De aankomsttijden en wandelafstanden zijn nog onder voorbehoud.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op over afvalvrije stations met Anne-Maartje Ordelman, directeur Retail NS Stations.

Wie lopen er vandaag mee?

Onder andere een groep NS-medewerkers, bestuurders en directeuren.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in bijvoorbeeld De Logeertuin, Cycle-walkabout (voor Beilen) of Ruyghe Venne (met een bus).

Een bijzonder leuk initiatief in de provincie Drenthe komt van de Drentse Klimaatcrisis Coalitie. Zij bieden slaapplaatsen aan Climate Miles Wandelaars aan. Interesse? Neem rechtstreeks contact met ze op via drentseklimaatcrisiscoalitie@gmail.com.

De route

Let op: deze route is een voorlopige route en kan dus nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.