Za 9 okt Assen – Beilen

De dag begint in de NS stationshuiskamer op station Assen vanuit waar we op pad gaan richting Beilen. Onderweg komen we langs de strokenteeltpercelen van “Land van Ons”, een coöperatie die samen met 14.000 financierders grond koopt en er op een vernieuwende manier landbouw bedrijft.  

We lunchen bij Eetcafe de Eikenhorst. In het Mummelhuus, het buurthuis van Klatering, krijgen we koffie en thee aangeboden. We eindigen deze dag op het station Beilen na ongeveer 23 kilometer. Marjan Minnesma zal samen met Anneke de Vries, directeur NS stations en lid RvB NS, treinstation Beilen aantrekkelijker en biodiverser maken. 

Kees Sijbenga op het strokenteeltperceel in Hooghalen door initiatief 'Land van Ons'
Koffiepauze bij B&B Kleintje Eleveld
Vorige slide
Volgende slide

Programma za 9 okt

08:45 Koffie station Assen

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij station Assen waar u koffie/thee (in uw eigen meeneembeker!) en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt bij de Stationshuiskamer. Kijk op deze NS watertappuntenkaart op welk station je waterflesjes kunt vullen.

09:00 – 09:15 Start station Assen

Om 09:00 uur verzamelen we op het Stationsplein en om stipt 09:15 uur vertrekken we. Wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen loopt met ons mee. 

10:30 – 11:00  Koffie & thee bij B&B Kleintje

Tijdens de koffiepauze staat er een groep mensen van de Groene Kerken op het erf met een bakfiets en een kleine attentie.
Adres: Eleveld 5, Eleveld
 

13:30 – 14:15 Lunchpauze Eetcafé de Eikenhorst

Adres: Stationsstraat 30, Hooghalen 

14:30 – 16:00 Wandelen langs strokenteeltvelden van Land van Ons & fotomoment

Een half uur lopen na de lunch laat Boer Kees Sijbenga ons al wandelend de strokenteeltvelden zien die hij namens Land van Ons verbouwt. Hier nemen we met de hele groep een foto!

16:00 – 16:30 Koffie & thee bij het Mummelhuus, buurthuis Klateringen
Adres:
Klatering 25, Beilen 

17:30 – 18:00 Aankomst & vergroeningsactie station Beilen met NS directeur Anneke de Vries & wethouder Erjen Derks & fotomoment

Marjan Minnesma zal samen met Anneke de Vries, directeur NS stations en lid RvB NS, treinstation Beilen aantrekkelijker en biodiverser maken. Wethouder Erjen Derks van gemeente Midden-Drenthe heet ons welkom in Beilen en de Drentse Klimaatcrisis Coalitie biedt ons fris aan op het station. 

Let op! Toiletgelegenheid bij eetcafe de Rooie Kater.
Adres: Stationslaan 2, Beilen

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 23 km. Download hier de GPX voor wandelapps.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op over afvalvrije stations met Anne-Maartje Ordelman (directeur Retail NS stations) en Reinout Wissenburg (manager Strategische Duurzaamheid) over afvalvrije stations en duurzaam bermbeheer langs sporen.

Wie lopen er vandaag mee?

Onder andere een groep NS-medewerkers, bestuurders en directeuren.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in bijvoorbeeld De Logeertuin, Cycle-walkabout (voor Beilen) of Ruyghe Venne (met een bus).

Een bijzonder leuk initiatief in de provincie Drenthe komt van de Drentse Klimaatcrisis Coalitie. Zij bieden slaapplaatsen aan Climate Miles Wandelaars aan. Interesse? Neem rechtstreeks contact met ze op via drentseklimaatcrisiscoalitie@gmail.com.

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief