Do 14 okt Zwolle – Raalte

Na de rustdag vertrekken we weer met nieuwe energie vanaf het treinstation in Zwolle! Vanuit daar zijn we al snel de stad uit en komen we onderweg langs meer dan 100 sportvelden met Green Boards. We wandelen een stuk langs de IJssel, met mooi uitzicht aan alle kanten. In het dorp Herxen houden we pauze, om vervolgens via wat boerenlandweggetjes door te lopen naar het mooie Kasteel Nijenhuis, waar ook Museum de Fundatie is gevestigd met bijbehorend museumcafe. Dat is de plek voor onze volgende stop. We vervolgen de route richting Raalte, waarbij we een mooi stuk door het bos lopen. Na zo’n 28 kilometer is dan treinstation Raalte in zicht!

Vorige slide
Volgende slide

Programma do 14 okt

08:45 Koffiemoment op het station

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda op station Zwolle waar u koffie/thee (in uw eigen meeneembeker!) en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt bij de Kiosk (spoor 6/7).

09:00 – 9:15 Start vanaf station Zwolle

We verzamelen 09:00 uur bij het treinstation in Zwolle, op het stationsplein aan de centrumzijde tegenover de AH To Go. Jorien Maltha zal kort toelichten hoe ProRail energie bespaart met liften en roltrappen. Wij vertrekken om 9:15 uur. 

09:45 – 10:00 Wandelen langs het project Green Boarding bij Z.A.C. Zwolle en fotomoment

We komen langs meer dan 100 sportvelden met Green Boards van Softs. De borden hebben drie roterende zijden met elk een eigen toepassing: communicatie, luchtzuivering en zonne-energie. Hier zullen we met iedereen een groepsfoto nemen.
Adres: Landsheerlaan 42, Zwolle.

11:15 – 11:45 Koffie & thee bij de IJsselcentrale

Adres: IJsselcentraleweg, Zwolle. 

13:30 – 14:15 Lunchpauze bij Herxer Marke

Adres: Dorpshuis Herxer Marke, Herxen 1, 8131 PC Wijhe.
Als dagloper s.v.p. eigen lunch meenemen! 

15:45 – 16:15 Koffie & thee bij Kasteel Het Nijenhuis

Bij Kasteel Het Nijenhuis/Museum de Fundatie drinken we koffie en thee bij Hannema’s Museumcafé, bij mooi herfstweer op hun terras.
Adres:  ’t Nijenhuis 10, Heino/Wijhe. 

18:00 Aankomst station Raalte

Vanaf Kasteel Het Nijenhuis lopen we naar het treinstation in Raalte. Hier biedt de NS ons koffie, thee en frisdrank aan bij Food&Go Snackbar om de dag mee af te sluiten.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 28 km. Download hier de GPX voor wandelapps.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op over de energietransitie met Kees van der Leun, directeur Common Futures.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je een overnachting boeken in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel Inn Salland, of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken, zoals Hotel De Zwaan in Raalte.
Adres Hotel Inn Salland: Zwolsestraat 63D, 8101 AB Raalte.

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief