Do 14 okt Zwolle – Raalte

Na de rustdag vertrekken we weer met nieuwe energie vanaf het treinstation in Zwolle. Vanuit daar zijn we al snel de stad uit en wandelen we langs de IJssel, met mooi uitzicht aan alle kanten. In het dorp Herxen houden we pauze, om vervolgens via wat boerenlandweggetjes door te lopen naar het mooie Kasteel Nijenhuis, waar ook Museum de Fundatie is gevestigd met bijbehorend museumcafé. Een fijne plek voor onze volgende stop. We vervolgen de route richting Raalte, waarbij we een stuk door het bos lopen en onderweg langs een van onze Caring Farmers komen; Jan Overesch. Aan het einde van de middag komt dan treinstation Raalte in zicht!

Previous
Next

Programma

08:45 Koffie moment op het station

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda op station Zwolle waar u koffie/thee en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt bij de Kiosk.

09:00 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur bij het treinstation in Zwolle, aan de achterzijde van het station, en vertrekken om 09:15 uur. 

09:45 Wandelen langs het project Green Boarding bij Z.A.C. Zwolle en fotomoment

We komen langs meer dan 100 sportvelden met Green Boards van Softs. De borden hebben drie roterende zijden met elk een eigen toepassing: communicatie, luchtzuivering en zonne-energie. Hier zullen we met iedereen een groepsfoto nemen.

11:00 – 11:30 Koffie & thee

IJsselcentrale
Adres: IJsselcentraleweg, Zwolle. 

13:00 – 13:45 Lunchpauze

Dorpshuis Herxer Marke
Adres: Herxen 1, Wijhe. 

15:00 – 15:30 Koffie & thee

Kasteel Het Nijenhuis/Museum de Fundatie
Adres: ‘t Nijenhuis 10, Heino/Wijhe. 

17:00 Aankomst station Raalte

Via Kasteel Het Nijenhuis lopen we naar het treinstation Raalte. Hier biedt de NS ons een kop koffie of thee aan bij Food&Go Snackbar om de dag af te sluiten.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 28 km.
Let op: De aankomsttijden zijn nog onder voorbehoud.

Podcast gast

Elke ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast. Wie dat is op deze dag wordt later bekend gemaakt. 

intro-people

Meelopers

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel Inn Salland, of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken, zoals Hotel De Zwaan in Raalte.
Adres Hotel Inn Salland: Zwolsestraat 63D, Raalte.

De route

Let op: deze route kan nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.