Vr 15 okt Raalte – Deventer

Vandaag roepen we jongeren en energiecoöperaties op om mee te lopen. Vanuit Raalte lopen we zoveel mogelijk over groene paden richting Klooster Nieuw Sion, waar een koffieschenkerij is en waar we pauze kunnen houden op een bijzondere plek. Daarna lopen we via Diepenveen naar het mooie Deventer, waar we onderweg nog groene daken bekijken bij bewoners in Zandweerd.

Beeld: Hissink
Hotel In Het Huis Van Deventer
Previous
Next

Programma vr 15 okt

08:45 Koffiemoment

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij station Raalte waar je koffie/thee en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt bij de Food&Go Snackbar.

09:00 Start station Raalte
We verzamelen 09:00 uur bij het treinstation in Raalte en vertrekken stipt om 09:15 uur.

10:30 – 11:00 Koffie & thee

Locatie n.t.b.

13:00 – 13:45 Lunchpauze bij Klooster Nieuw Sion

Adres: Vulikerweg 6, Diepenveen. 

16:00 – 16:45 Fotomoment met koffie en thee

Bij de groene daken in de wijk Zandweerd in Deventer zullen we met iedereen op de foto gaan. De exacte locatie wordt z.s.m. bekend gemaakt.

17:15 Aankomst Treinstation Deventer

Bij aankomst op station Deventer kun je een kop koffie of thee krijgen, aangeboden door de NS bij de Kiosk.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 24 km.
Let op: De aankomsttijden en wandelafstanden zijn nog onder voorbehoud.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende jongere over de Nederlandse klimaatmisse #in10naar0.

Meelopers

Omdat het vandaag de Jongerendag is zullen er inspirerende jongeren meelopen! Daarnaast loopt ook een groep energiecoöperaties mee.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is bij bijvoorbeeld Hostel Short Stay of Hotel De Vischpoorte. Het team van Urgenda verblijft in Hotel In Het Huis Van Deventer dat op loopafstand ligt van bovengenoemde accommodaties, maar dit hotel is volgeboekt. Andere suggesties zijn: Hotel Royal, Hotel de Leeuw, Fletcher Hotel Gilde.
Adres Hotel In Het Huis Van Deventer: Grote Kerkhof 5, 7411 KT Deventer.

De route

Let op: deze route wordt nog gewijzigd en loopt via Zandweerd in Deventer. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.