Vr 15 okt Raalte – Deventer

Vandaag roepen we jongeren en energiecoöperaties op om mee te lopen! Vanuit Raalte wandelen we zoveel mogelijk over groene paden richting Klooster Nieuw Sion, waar een koffieschenkerij is en waar we pauze kunnen houden op een bijzondere plek. Daarna lopen we via Diepenveen naar het mooie Deventer, waar we onderweg groene daken bekijken bij bewoners in de wijk Zandweerd.

Beeld: Hissink
Hotel In Het Huis Van Deventer
Vorige slide
Volgende slide

Programma vr 15 okt

08:45 Koffiemoment

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij station Raalte waar je koffie/thee (in je eigen meeneembeker!) van de NS aangeboden krijgt bij de Food&Go Snackbar.

09:00 – 9:15 Start vanaf station Raalte

We verzamelen 09:00 uur bij het treinstation in Raalte (nabij het P+R station en de Frietboetiek) en we vertrekken stipt om 09:15 uur.

11:00 – 11:30 Koffie & thee bij Brasserie Dertien

Adres: Dorpsstraat 17, 8111 AA Heeten.

13:30 – 14:15 Lunchpauze bij Klooster Nieuw Sion

Adres: Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen.
Als dagloper s.v.p. eigen lunch meenemen!

16:15 – 17:10 Fotomoment met koffie en thee bij de groene daken

We bekijken de groene daken in de wijk Zandweerd in Deventer en zullen daar met iedereen op de foto gaan. Wethouder Rob de Geest van Fossielvrij Wonen is hierbij aanwezig.
We verzamelen bij het gebouw bij de bandenspeeltuin, van speeltuinvereniging Zandweerd. Recht tegenover het gebouw, aan de andere kant van de speeltuin, zijn drie van de 43 adressen waar groene daken zijn gelegd, aan de D.G. van Keesselstraat 26, 28 en 30. 
Adres: Everhard van Reijdtstraat 11, Deventer.

17:30 Aankomst Treinstation Deventer

Bij aankomst op station Deventer kun je een koek en City Water krijgen, aangeboden door de NS bij de Kiosk en de AH To Go. Kijk op deze NS watertappuntenkaart op welk station je waterflesjes kunt vullen.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 25 km. Download hier de GPX voor wandelapps.
Let op: De aankomsttijden zijn onder voorbehoud.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met Aniek Moonen, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, over de Nederlandse klimaatmissie #in10naar0.

Wie lopen mee?

Omdat het vandaag de Jongerendag is zullen er inspirerende jongeren meelopen! Daarnaast loopt ook een groep energiecoöperaties mee.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is bij bijvoorbeeld Hostel Short Stay of Hotel De Vischpoorte. Het team van Urgenda verblijft in Hotel In Het Huis Van Deventer dat op loopafstand ligt van bovengenoemde accommodaties, maar dit hotel is volgeboekt. Andere suggesties zijn: Hotel Royal, Hotel de Leeuw, Fletcher Hotel Gilde.
Adres Hotel In Het Huis Van Deventer: Grote Kerkhof 5, 7411 KT Deventer.

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief.