Do 21 okt Utrecht – Woerden

Deze dag begint in het centrum van Utrecht, om vanuit daar richting het Westen te lopen. Onderweg bekijken we lokale initiatieven van inwoners uit Utrecht. Langs de Oude Rijn lopen we naar Harmelen, waar we genoeg tijd hebben om lekker te lunchen (op de foto zie je Kasteel Huize Harmelen). Het laatste stukje richting Woerden lopen we over de kade bij recreatieplas Cattenbroek (foto).

Foto: Indebuurt.nl
Foto: Indebuurt.nl
Previous
Next

Programma do 21 okt

08:45 Koffiemoment

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij de Kiosk van station Utrecht Centraal aan de Jaarbeursplein zijde waar u koffie/thee en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt.

09:00 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur op Utrecht Centraal bij de trappen op het Jaarbeursplein en vertrekken om 09:15 uur richting het molenpark in Lombok. Robin Berg pitcht over smart Solar charging van We Drive Solar.  

11:00 – 11:30 Koffie & thee bij de Metaal Kathedraal en fotomoment

Adres: Rijksstraatweg 20, Utrecht

13:00 – 13:45 Lunchpauze

Harmelen (o.v.b.)

15:00 – 15:30 Koffie & thee

Locatie n.t.b. Wethouder Tymon de Weger van de gemeente Woerden ontvangt ons op de gemeentegrens van Woerden en loopt een stukje met ons mee.

17:00 Aankomst station Woerden

Bij aankomst krijgen we koffie en thee aangeboden bij de Kiosk Woerden van de NS om de dag goed af te sluiten.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 19 km.
Let op: De aankomsttijden en wandelafstanden zijn nog onder voorbehoud.

Podcast gast

Elke ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast. Deze dag loopt Marjan samen met Dick Weiffenbach, directeur Netbeheer Nederland, waar ze de vraag bespreken of ‘het net’ het vol kan houden. 

DickWeiffenbach

Wie lopen vandaag mee?

Wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Best Western City Hotel, of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken. Een suggestie voor een nabijgelegen accommodatie is Stadshotel Woerden
Adres Best Western City Hotel: Utrechtsestraatweg 25, Woerden.

De route

Let op: deze route is een voorlopige route en kan dus nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.