Do 21 okt Utrecht – Woerden

Deze dag begint in het centrum van Utrecht, om vanuit daar richting het Westen te lopen. Onderweg bekijken we lokale initiatieven van inwoners uit Utrecht. Langs de Oude Rijn lopen we naar Harmelen, waar we genoeg tijd hebben om lekker te lunchen (op de foto zie je Kasteel Huize Harmelen). Het laatste stukje richting Woerden lopen we langs de Oude Rijn.

Foto: Indebuurt.nl

Programma do 21 okt

08:45 Koffiemoment

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij de Stationshal Kiosk van station Utrecht Centraal (boven spoor 14/15) aan de Jaarbeursplein zijde waar u koffie/thee (in uw eigen meeneembeker!) en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt.

09:00 – 09:15 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur op Utrecht Centraal bij de trappen op het Jaarbeursplein. Hier zal wethouder Lot van Hooijdonk van gemeente Utrecht ons welkom heten. Om 09:15 uur vertrekken we richting het Molenpark in Lombok.

9:30 Molenpark Lombok
Robin Berg pitcht over smart Solar charging van We Drive Solar.  

11:00 – 11:30 Koffie & thee en fotomoment

Voordat we Utrecht uit lopen zullen we nog even stoppen bij het Castellum Hoge Woerd voor koffie & thee bij de Maximus Brouwerij.
Adres: Pratumplaats 2A 3454 NA Utrecht

13:00 – 13:45 Lunchpauze

We lunchen bij de Kloosterhoeve in Harmelen.                  Adres: Kloosterweg 2, 3481 XC Harmelen
Als dagloper s.v.p. eigen lunch meenemen! 

15:00 – 15:30 Ontvangst gemeente Woerden

Wethouder Tymon de Weger van de gemeente Woerden ontvangt ons op de gemeentegrens van Woerden en loopt een stukje met ons mee. 

15:30 – 16:20 Borrel met presentatie klimaatdoelen Lidl
Dat duurzame bedrijfsvoering voor Lidl erg belangrijk is bewijst het filiaal in Woerden, de eerste energie-neutrale supermarkt van Nederland. Nu zet Lidl een volgende stap door concrete klimaatdoelen te stellen. Wat deze doelen zijn ontdekken we tijdens de borrel!
Adres: Lidl Zero – Lepenlaan 1a, 3442 EK Woerden

16:30 Aankomst  Station Woerden

Bij aankomst in Woerden is er koek en City Water te verkrijgen bij de Kiosk, door de NS aangeboden.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 19 km. Download hier de GPX voor wandelapps. LET OP: laatste route update: Wo 20 okt 23:58 uur

Podcast gast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op over klimaatvluchtelingen met Pim Kraan, directeur van Save The Children.

Marjan Minnesma

Wie lopen vandaag mee?

Wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht. De initiatiefnemers van #52wekenduurzaam. Directeur Karina Tiekstra van MyWheels en beheerders/ambassadeurs van de MyWheels community.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Best Western City Hotel, of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken. Een suggestie voor een nabijgelegen accommodatie is Stadshotel Woerden
Adres Best Western City Hotel: Utrechtsestraatweg 25, Woerden.

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief