Wo 20 okt Maarn – Utrecht

Vanuit Maarn vertrekken we fris en fruitig richting de bossen bij Austerlitz, waar we even zullen bijkomen met wat koffie. Hierna lopen we via Antropia naar Bunnik.
In de middag krijgen bij het KNMI een lezing van Gerard van der Steenhoven, Myriam van Rooij en klimaatwetenschapper Eveline van der Linden over de toename van extreme weersomstandigheden als gevolg van klimaatverandering. Ook zullen zij het IPCC-rapport van augustus verder duiden. Deze lezing mag je eigenlijk niet missen! Loop je niet mee, dan kun je toch de lezing bijwonen via de livestream.

We eindigen deze dag in het centrum van Utrecht.
Let op: op delen van deze route zijn honden niet toegestaan.

Vorige slide
Volgende slide

Programma wo 20 okt

09:00 – 09:15 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur bij het treinstation Maarn en vertrekken om 09:15 uur. Vanaf de start loopt gedeputeerde Huib van Essen van de provincie Utrecht mee en zal wethouder Hans Waaldijk van de gemeente Utrechtse Heuvelrug ons een goede wandeling wensen!

11:00 – 11:30 Koffie & thee bij duurzaam cultuur- en congrescentrum Antropia en fotomoment

Na een wandeling door het prachtige Bornia en Heidestein houden we halt bij Antropia en maken we de groepsfoto. Op deze locatie verzorgen Leoni Jansen (finaliste The Voice Senior) en studenten van de Herman Brood Academie een optreden met speciale klimaatsongs!
Adres: Stationsweg 15B, 3972 LA Driebergen

13:00 – 13:45 Lunchpauze

Voor de lunchpauze kunnen we terecht bij Niënhof, speciaal voor ons opengesteld door Utrechts Landschap.
Als dagloper s.v.p. eigen lunch meenemen!                                    Adres: Grotelaan 15, 3981 HC Bunnik

Na de lunch zullen de Vrienden van Amelisweerd bij ons aansluiten. Zij zetten zich in voor het het behoud van de bossen rond de A27.

15:15 – 16:15 Lezing met koffie & thee bij het KNMI

KNMI vertelt tijdens deze laatste pauze van de dag over de urgentie van het klimaatprobleem. De lezing is te volgen vanaf 15:30 uur via de livestream.
Adres: Utrechtseweg 297, De Bilt.

17:30 Aankomst station Utrecht Centraal

Bij aankomst op station Utrecht Centraal kun je een koek en City Water krijgen, aangeboden door de NS bij de Stationshal Kiosk (boven spoor 14/15) aan de Jaarbeurszijde.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 25 km. Download hier de GPX voor wandelapps.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met Onno Dwars, directeur van Ballast Nedam Development. Ze zullen samen het thema de bouw van de toekomst verkennen.

Onno Dwars

Wie lopen vandaag mee?

De gedeputeerde van de provincie Utrecht, Huib van Essen, zal een stuk meelopen.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Stayokay, of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken. 
Adres: Neude 5, Utrecht

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief