Wo 20 okt Maarn – Utrecht

Vanuit Maarn vertrekken we fris en fruitig richting de bossen bij Austerlitz, waar we even zullen bijkomen met wat koffie. Hierna lopen we door naar Bunnik, waar we aandacht besteden aan de geplande uitbreiding van de A27, die ten koste zou gaan van een mooi stuk bos. In de middag leren we bij het KNMI meer over de toename van extreme weersomstandigheden als gevolg van klimaatverandering. We eindigen deze dag in het centrum van Utrecht.

Programma wo 20 okt

09:00 Vertrek

We verzamelen 09:00 uur bij het treinstation Maarn en vertrekken om 09:15 uur. Vanaf de start loop gedeputeerde Huib van Essen van de provincie Utrecht mee.

11:00 – 11:30 Koffie & thee Schaapskooi Heidestein en fotomoment

We zullen bij de Schaapskooi een mooie foto maken met iedereen. Met dank aan Utrechtse Landschap voor het speciaal openen van deze faciliteiten.
Adres: te bereiken via de ingang Kerckeboschlaan- kruising Hoog Kanje in Zeist.

13:00 – 13:45 Lunchpauze

Tijdens de lunchpauze schuiven de Vrienden van Amelisweerd en Kracht van Utrecht aan.
Locatie in Bunnik n.t.b.

15:00 – 15:30 Koffie & thee bij het KNMI

KNMI vertelt tijdens deze laatste pauze van de dag over de urgentie van het klimaatprobleem.
Adres: Utrechtseweg 297, De Bilt.

17:00 Aankomst station Utrecht Centraal

Bij aankomst op station Utrecht Centraal kunt u een kop koffie of thee krijgen, aangeboden door de NS bij de Kiosk aan de jaarbeurszijde.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 24 km.
Let op: De aankomsttijden en wandelafstanden zijn nog onder voorbehoud.

Podcastgast

Deze ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met Onno Dwars, directeur van Ballast Nedam Development. Ze zullen samen het thema de bouw van de toekomst verkennen.

Onno-Dwars

Wie lopen vandaag mee?

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Stayokay, of je kunt een andere accommodatie in de buurt boeken. 
Adres: Neude 5, Utrecht

De route

Let op: deze route is een voorlopige route en kan dus nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.