Vr 8 okt Groningen – Assen

We lopen vanaf station Groningen langs het kanaal de stad uit richting het Paterswoldsemeer, waar we koffie drinken. Hierna lopen we naar Yde voor een lunch verzorgt door Snackbar van de Toekomst. Na de lunch lopen we naar het mooie dorpje Vries waar we van de gemeente Tynaarlo koffie en thee aangeboden krijgen.

Koffie&thee Kiosk NS
Previous
Next

Programma vr 8 okt

08:45 Koffie Groningen Centraal Station

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar aan de voorkant van Groningen Centraal Station, waar u koffie/thee en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt bij de Kiosk links van de ingang.

09:00 Start van de wandeling en fotomoment met De Dakspotters

We verzamelen 09:00 uur bij Groningen CS.Vanaf vandaag starten de Dakspotters van Zon Op Alle Daken met het spotten van beschikbare grote daken voor zonnepanelen op de route. We zullen hier dan ook een leuke groepsfoto maken.

Wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen zal ons aanmoedigen aan de start van de dag.

09:15 Vertrek

Na het fotomoment vertrekken we om 09:15.

11:15 – 11:45 Koffie & thee

Strandpaviljoen Paterswoldsemeer.
Adres: Meerweg 209, Haren.
 

13:30 – 14:15 Lunchpauze met Snackbar van de Toekomst in Yde waar gedeputeerde Stelpstra ons welkom heet in Drenthe

In Yde staat de Snackbar van de Toekomst klaar met een foodtruck voor de lunch. 

15:30 – 16:00 Koffie & thee in Vries

Locatie n.t.b.

17:00 – 17:30 Fris & fruit aangeboden door de Drentse Klimaatcrisis Coalitie

  – Mogelijkheid om bus 50 vanuit bushalte Ubbenaseweg te pakken i.v.m. lange wandelafstand –

19:00 Aankomst treinstation Assen.

Via City Hotel Assen lopen we naar het treinstation. Hier biedt de NS ons een kop koffie of thee aan om de dag af te sluiten. Het Urgenda team gaat vanaf hier met de fiets richting Duurzaamheidscentrum Assen voor een diner met de gemeente Assen.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 30 km.
Let op: De aankomsttijden en wandelafstanden zijn nog onder voorbehoud.

Podcastgast

Elke ochtend neemt Urgenda directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast. Wie dat is op deze dag wordt later bekend gemaakt. 

gasten

Wie lopen vandaag mee?

Vandaag lopen mee; de Drentse Klimaatcrisis Coalitie, de Dakspotters van Zon Op Alle Daken en de wethouder Karin Dekker van de gemeente Assen.

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel de Jonge. Hier krijg je korting als je aangeeft dat je met Urgenda meewandelt. Je kunt natuurlijk ook een andere accommodatie in de buurt boeken.
Adres Hotel de Jonge: Brinkstraat 85, Assen.

Een bijzonder leuk initiatief in de provincie Drenthe komt van de Drentse Klimaatcrisis Coalitie. Zij bieden slaapplaatsen aan Climate Miles Wandelaars aan. Interesse? Neem rechtstreeks contact met ze op via drentseklimaatcrisiscoalitie@gmail.com

Ook biedt Onno van Sandick slaapplaatsen aan in zijn huis! Interesse? Bel naar 0621160624 of mail naar onno.van.sandick@rws.nl

De route

Let op: deze route is een voorlopige route en kan dus nog gewijzigd worden. Zodra de route definitief is vermelden we dat hier.