Vr 8 okt Groningen – Assen

We lopen vanaf station Groningen langs het kanaal de stad uit richting het Paterswoldsemeer, waar we koffie drinken. Hierna lopen we naar Yde voor een lunch verzorgd door Snackbar van de Toekomst. Na de lunch lopen we naar het mooie dorpje Vries waar de gemeente Tynaarlo ons koffie en thee aanbiedt.

Koffie&thee Kiosk NS
Vorige slide
Volgende slide

Programma vr 8 okt

08:45 Koffie Groningen Centraal Station

Vanaf 08:45 uur staat er iemand van Urgenda klaar aan de voorkant van Groningen Centraal Station, waar u koffie/thee (in uw eigen meeneem beker!) en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt bij de Kiosk Buszijde links van de ingang. Kijk op deze NS watertappuntenkaart op welk station je waterflesjes kunt vullen.

09:00 Start van de wandeling en fotomoment met De Dakspotters

We verzamelen 09:00 uur bij Groningen CS. Vanaf vandaag starten de Dakspotters van Zon Op Alle Daken met het spotten van beschikbare grote daken voor zonnepanelen op de route. We zullen hier dan ook een leuke groepsfoto maken.

Wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen zal ons aanmoedigen aan de start van de dag.

09:15 Vertrek

Na het fotomoment vertrekken we om 09:15.

11:15 – 11:45 Koffie & thee

Strandpaviljoen Paterswoldsemeer.
Adres: Meerweg 209, Haren.
 

13:30 – 14:15 Lunchpauze met Snackbar van de Toekomst in Yde waar gedeputeerde Stelpstra ons welkom heet in Drenthe

In Yde bij Openbare Basisschool De Duinstee staat de Snackbar van de Toekomst klaar met een foodtruck voor de lunch. Iedereen is van harte welkom om hier een lekkere snack te bestellen.
Gedeputeerde Stelpstra van de provincie Drenthe heet ons hier welkom. De provincie Drenthe helpt mee om scholen te verduurzamen in samenwerking met Schooldakrevolutie, Zonnescholen en andere lokale partijen.

Adres: Betmersweg 2, Yde.

15:30 – 16:00 Koffie & thee in Vries

Bij café Onder de Linden heet wethouder Henny van den Born van gemeente Tynaarlo ons welkom.
Adres: Brink 4, Vries.

17:00 – 17:30 Fris & fruit aangeboden door de Drentse Klimaatcrisis Coalitie

De Drentse Klimaatcrisiscoalitie staat klaar met wat te drinken in Ubbena.
Adres: Asserstraat 125, Ubbena.

– Mogelijkheid om bus 50 vanuit bushalte Ubbenaseweg naar station Assen te pakken i.v.m. lange wandelafstand –

19:00 Aankomst treinstation Assen

Via City Hotel Assen lopen we naar het treinstation. Hier biedt de NS ons een koek en City Water aan om de dag af te sluiten. Kijk op deze NS watertappuntenkaart op welk station je waterflesjes kunt vullen.

Het Urgenda team gaat vanaf hier met de fiets richting Duurzaamheidscentrum Assen voor een diner met de gemeente Assen.

Aantal kilometers

De totale wandelafstand op deze dag is +/- 30 km. Download hier de GPX voor wandelapps.

Podcastgast

Elke ochtend neemt Urgenda-directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast.
Vandaag loopt auteur Babette Porcelijn mee (o.a. De verborgen impact). Tijdens de podcast gaan ze in gesprek over Porcelijns boek Het happy 2050 scenario.

Wie lopen vandaag mee?

Onder andere de Drentse Klimaatcrisis Coalitie, de Dakspotters van Zon Op Alle Daken en wethouder Bob Bergsma van de gemeente Assen biedt het Urgenda team diner aan.  

Overnachten

Wil je aansluitend overnachten? Dan kun je kijken of er nog beschikbaarheid is in het hotel waar het team van Urgenda verblijft: Hotel de Jonge. Hier krijg je korting als je aangeeft dat je met Urgenda meewandelt. Je kunt natuurlijk ook een andere accommodatie in de buurt boeken.
Adres Hotel de Jonge: Brinkstraat 85, Assen.

Een bijzonder leuk initiatief in de provincie Drenthe komt van de Drentse Klimaatcrisis Coalitie. Zij bieden slaapplaatsen aan Climate Miles Wandelaars aan. Interesse? Neem rechtstreeks contact met ze op via drentseklimaatcrisiscoalitie@gmail.com

Ook biedt Onno van Sandick slaapplaatsen aan in zijn huis! Interesse? Bel naar 0621160624 of mail naar onno.van.sandick@rws.nl

Als je nog op zoek bent naar of een slaapplek hebt dan kun je je aanmelden voor onze Slaapplekken the Climate Miles 2021 Facebook groep, waar vraag en aanbod op staat voor slaapplekken op de route.

De route

Deze route is definitief