11:00 uur

Aardgasvrij wonen in Ten Post

Een oud postkantoor verbouwen tot woonhuis en meteen energieneutraal én aardbevingsbestendig maken? Dat was een mooie klus voor het vooruitstrevende bouwbedrijf Van Wijnen samen met de Thuisbaas experts op het gebied van woningen klimaatneutraal maken. Hier bij De Postkoamer in Ten Post zijn we te gast voor koffie & thee. Directeur van Van Wijnen Groningen, Victorine de Graaf-Peters, vertelt ons hoe zij samen met het dorp de schouders eronder zetten en bouwen aan verduurzaming.

Over Thuisbaas

Een energieneutrale woning tegen gelijkblijvende maandlasten. Dat is de missie van Thuisbaas, de social enterprise die door Urgenda is opgericht.

Om duurzaam te kunnen wonen zijn al veel moderne oplossingen beschikbaar. Bij iedere woning en iedere bewoner past weer een andere techniek. Er bestaat geen kant-en-klare oplossing voor iedereen: de kunst is om de beste aanpak te vinden voor jouw woning. Thuisbaas ontzorgt jou daarbij: ze inventariseren welke maatregelen en oplossingen het beste bij jouw huis passen en voeren vervolgens het project uit.

Nico en Wilma uit Zaandijk gingen van het gas af

Ronald koos voor een lucht/lucht warmtepomp

Gertien heeft thuis een lucht/water warmtepomp