15:00 uur

Urgentie van de dag en oproep voor morgen: Grootouders voor het Klimaat

De Grootouders voor het Klimaat zijn gestart in het najaar van 2016, in navolging van The Climate Miles in 2015, toen we naar de klimaattop in Parijs liepen. Een kerngroep van zeven grootouders zet zich in voor verschillende activiteiten. Ook senioren die geen grootouder zijn maar zich wel verenigen met de missie doen mee.  

Als we de aarde leefbaar willen houden voor de volgende generaties, dan zullen we versneld naar een 100% duurzame energievoorziening moeten bewegen. Die transitie is al aan de gang en de Grootouders voor het Klimaat zetten zich hiervoor in en komen op voor alle (klein)kinderen. Zo staan ze al meer dan twee jaar elke 2 weken op het Plein voor de Tweede Kamer. Elke keer nodigen ze een andere parlementariër of politicus uit om hen te wijzen op hun verantwoordelijkheid voor het klimaat. Als grootouders houden zij de volksvertegenwoordigers scherp en wijzen zij op de drastische maatregelen die genomen moeten worden om deze snelle klimaatverandering tegen te gaan. In een achttal landen is inmiddels al een beweging van Grandparents for Climate gestart. 

In Nederland zijn de Grootouders voor het Klimaat actief met pleinbijeenkomsten, voorleesacties, lezingen en natuurlijk door ondertekening en uitreiking van het Manifest. Grootouders en onze zorgen delende senioren sluiten zich nu ook aan bij deze internationale beweging.

Loop je mee?
Zaterdag 23 oktober staat in het teken van de Grootouders voor het Klimaat. We vragen zo veel mogelijk grootouders om met hun (achter)kleinkind(eren) een stuk mee te lopen, om te laten zien dat klimaatverandering een intergenerationeel probleem is. Is 24 kilometer te veel om mee te lopen? Dan kun je bij ons aanhaken vanaf onze lunchpauze bij Golfbaan Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het exacte adres, de aankomsttijden en meer informatie is te vinden in het dagprogramma van 23 oktober.


Wil je graag aansluiten bij Grootouders voor het Klimaat of wil je er meer over weten? Kijk dan op 
https://grootoudersvoorhetklimaat.nl  en bekijk deze video.