Oplossingen

De oplossingen zijn er...

De reis van The Climate Miles voerde ons langs tientallen oplossingen die ons kunnen helpen om in 2030 op netto nul uitstoot te komen en verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Hieronder sommen we ze voor je op. Bekijk ook de kaart.

Eerste pauze bij een windmolen van EAZ-wind

Onze eerste stop is bij een boerderij die zichzelf van stroom voorziet met een kleine windmolen. De windmolens van EAZ-wind zijn gemaakt om agrarische bedrijven dag en nacht van stroom te voorzien. Een prachtige manier om onze voedselvoorziening te verduurzamen.  

Lees verder »

Nieuwe klimaatdoelen Lidl en finish Woerden

Lidl zet haar beste beentje voor met o.a.; oude werkkleding als isolatie, geen aansluiting op riool of aardgasnetwerk, emissieloze bevoorrading, een ‘groenzone’ ter compensatie van de CO2-voetafdruk en installaties die demontabel of herbruikbaar zijn.

Lees verder »

Lunch met The Dutch Weed Burger

Vandaag krijgen we de lunch aangeboden door The Dutch Weed Burger, een bedrijf dat de transitie naar een plantaardige voedselcultuur centraal zet in haar producten. De oprichter, Mark Kulsdom, vindt het belangrijk om de fastfoodindustrie, het bedrijfsleven en boeren te laten zien dat er andere manieren zijn binnen de voedselindustrie. “Wij geloven dat de plantaardige keuken de sleutel is tot

Lees verder »

Meer Bomen Nu

De ecologische crisis waar we in verkeren, vereist een urgente, grootschalige en gezamenlijk uitgevoerde actie. Meer Bomen Nu wil daarom deze winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weggeven. Zij zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden.

Lees verder »

Zon op fruit

We komen er helaas niet vlak langs vandaag, maar we willen het toch even uitlichten als creatieve oplossing: zon boven fruit. Lichtdoorlatende zonnepanelen boven fruit leveren niet alleen groene energie op, maar brengen ook nog allemaal andere voordelen met zich mee. Zo blijft het koeler onder de panelen is en is er minder directe instraling. Zeker met de steeds warmere zomers zijn dat grote voordelen. En er hoeft geen kostbare landbouwgrond gebruikt te worden, doordat er op deze manier sprake is van optimaal ruimtegebruik.

Lees verder »