17:30 uur

DeelSlee van Lopec

Vlak voordat we bij de finish aankomen van de allereerste dag, bij station Loppersum, bekijken we nog de elektrische deelauto’s van DeelSlee./p>

DeelSlee biedt hoogwaardig en voordelig elektrisch deelvervoer voor iedereen die woont of werkt in de voormalige Gemeente Loppersum en draagt daarmee bij aan een fossielvrije gemeente. DeelSlee is ontstaan vanuit energiecoöperatie Lopec maar wordt gedragen door 22 energiecoöperaties, zorgcoöperaties, dorpsverenigingen en de gemeente.

Autodelen staat niet op zichzelf, maar past in een scala van oplossingen. Autodelers gaan namelijk bewust om met het gebruik van de auto. Een auto gebruiken is geen automatisme meer, maar vereist een bewuste handeling. En omdat de werkelijke kosten van een autorit zichtbaar zijn, pakken ze alleen de auto als andere vervoerswijzen niet voldoen.

‘Autodelen lijkt een bescheiden oplossing, maar het is een game changer in de transitie: van bezit naar gebruik.’

Wij zijn dan ook groot voorstander van deelmobiliteit. Het is een belangrijke oplossing om CO2 en ruimte te besparen en tegelijkertijd niet in te leveren op mobiliteit. Het heeft tal van voordelen, zoals:

  • Reductie van uitstoot;
  • Minder en bewuster autogebruik;
  • Minder autobezit;
  • Lagere parkeerdruk = meer ruimte voor groen, speelplekken en fietsvoorzieningen op straat.

Er valt nog veel winst te behalen op het gebied van deelmobiliteit. Sharing = caring, ook wat auto’s betreft! Lees hier meer over deelmobiliteit.