10:00 uur

Imke de Boer & Jeroom Remmers: podcastgasten van de dag

Het is vandaag wereldvoedseldag, dus het kan niet anders dat de podcast vandaag ook in het teken staat van voedsel en landbouw van de toekomst. Hoe gaan we de groeiende wereldbevolking voeden in een opwarmende wereld? Hoe zorgen we ervoor dat onze bodem niet uitgeput raakt en dat onze manier van landbouw bedrijven in harmonie is met de natuur en biodiversiteit promoot in plaats van schaadt?

Marjan Minnesma praat erover met Imke de Boer & Jeroom Remmers. Imke de Boer is Hoogleraar Dieren & Duurzame voedselsystemen aan de universiteit van Wageningen. Zij doet veel onderzoek naar hoe dieren een bijdrage kunnen leveren aan een gezond en regeneratief voedselsysteem. Dieren kunnen bijvoorbeeld biomassa dat ongeschikt is voor de mens omzetten in hoogwaardig voedsel, en leveren daarnaast ook andere ecosysteemdiensten.

Jeroom Remmers is Directeur van de True Animal Protein Price Coalition (TAPP Coalitie). Hij zet zich met de TAPP Coalitie in voor een ‘echte’ prijs van voedsel, en dan met name de vleesprijs. Die echte prijs zou inclusief kosten voor milieu, gezondheid en dierenwelzijn moeten zijn. De opbrengst kan gebruikt worden voor verduurzaming van de landbouw, verlaging van de prijs van groente, fruit en vleesvervangers en compensatie van lage inkomens.

Twee hele interessante podcasts dus, snel luisteren!

The Climate Miles Podcast
The Climate Miles Podcast
Dag 11: Imke de Boer (Hoogleraar Dieren & Duurzame voedselsystemen WUR)
/
The Climate Miles Podcast
The Climate Miles Podcast
Dag 11: Jeroom Remmers (Directeur Tapp Coalitie)
/