15:00 uur

In de spotlight: Caring Farmers

Het is vandaag Wereldvoedseldag. Dit houdt in dat over de hele wereld voedsel en voedselzekerheid vandaag centraal staat. Daarom zijn wij extra blij dat de Caring Farmers met ons meelopen. Zij zetten zich in voor kringlooplandbouw en vertegenwoordigen de stem van natuurinclusieve-kringlooplandbouwboeren in Nederland.

Zij willen een natuurinclusieve landbouw bedrijven waar de input van gronden en grondstoffen zo laag mogelijk is maar zoveel mogelijk monden kan voeden. De boeren van Caring Farmers laten dus zien wat er allemaal mogelijk is! Dus een vorm van landbouw waarbij een neutraal of positief effect is op de natuur, klimaat, dier en biodiversiteit!

Caring Farmers brengt alle partijen bij elkaar die samen kunnen werken aan een nieuw en houdbaar voedselsysteem en organiseert allerlei activiteiten om deze doelstelling te behalen. Van congressen tot het planten van bomen. Zij maken zich hard voor een snelle transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw. Zij ondernemen nu actie en wachten zeker niet af!